Uşak üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü sınıf öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Aslı GÜNDOĞAN danışmanlığında yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Uşak ili Sivaslı ilçesi Eldeniz köyünde bulunan Mevlüt Kara İlkokulu öğrencilerine Ziyarette bulundu.

“İlmek İlmek Umutlar” ismini verdikleri etkinlik kapsamında öncelikle öğretmen adayları Uşak ilinin farklı semtlerinde bulunan ev hanımlarıyla iletişime geçerek onlardan, yardıma gereksinim olan çocuklar için atkı-bere örmelerini istedi. Gönüllü katılım sağlayan ev hanımlarına, örgü işi için gerekli olan iplikler, Uşak ilinin önde gelen iplik firmalarından olan Kamgarn İplik Fabrikası sponsorluğunda öğretmen adayları tarafından dağıtıldı. Örme işleminin bitmesinin ardından atkı ve bereler öğretmen adayları tarafından toplanarak sosyo-ekonomik bakımdan dezavantajlı bölgede bulunan bir köy okulu olan Mevlüt Kara İlkokulu öğrencilerine dağıtıldı.

Öğretmen adayları gerçekleştirdikleri bu etkinlik sayesinde gerek Uşak ilinin farklı semtlerinde oturan ev hanımlarını toplum yararına yönelik aktif biçimde sorumluluk almaya sevk etmek gerekse yardıma ihtiyacı olan çocukların gereksinimlerini karşılayarak üniversite-okul işbirliğini güçlendirmek adına büyük başarı elde etti.

11 Ocak 2019