8-9 Haziran 2022 tarihlerinde Uşak Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Cüneyit AKAR ve bölümün değerli öğretim elemanları Prof. Dr. Erol DURAN, Prof. Dr. Murat BAŞAR, Dr. Öğr. Üyesi Perihan ŞARA, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Tuğba ŞEKER, Dr. Öğr. Üyesi Tolga KARGIN, Dr. Öğr. Üyesi Dilek EROL, Arş. Gör. Dr. Beyhan CAN, Arş. Gör. Dr. Sabiha EREN, Arş. Gör. Gamzegül TETİK, Arş. Gör. Dr. Sevil ORHAN ÖZEN ve Öğr. Gör. Kartal ŞAHİN rehberliğinde Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından düzenlenen Temel Eğitim Bölümü 2. Geleneksel Çocuk Şenliği gerçekleştirilmiştir.

Şenliğin açılış konuşmaları üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif HELVACI tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından katılımcı çocuklar kampüs alanında oluşturulan 3 farklı etkinlik alanına yönlendirildi. Şenlikte Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği anabilim dallarında öğrenim gören 250 öğretmen adayı görev almıştır. Bu şenlik ile ilimizdeki 13 farklı okuldan 850 çocuk üniversite kampüsümüze davet edilerek; bilim, sanat, doğa, algoritma, etkileşimli kitap okuma ve oyun etkinlikleri ile buluşmalarını sağlamak, teori ile uygulamayı birleştirmek, öğretmen adaylarının çocuklarla buluşmalarını sağlamak, öğretmen adaylarına planlama, sorumluluk alma, düşünme ve problem çözme gibi becerilerini geliştirebilecekleri imkânlar yaratmak amaçlanmıştır.

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü koordinatörlüğünde, Okul Öncesi Öğretmenleri Topluluğu ve İlkokul Öğretmenleri Topluluğu iş birliği ve gönüllü öğrencilerinin özverili çalışmaları ile yürütülen ve öğretmen adayları için eşsiz bir deneyim imkanı yaratan şenlik, katılımcı çocuklar ve okulları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır.

11 Haziran 2022