Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü başkanlığı tarafından 27 Ekim 2021 tarihinde, Uşak’ın Banaz ilçesinde yer alan Susuz Köyü İlkokuluna bir gezi düzenlendi.

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü başkanı Doç. Dr. Cüneyit Akar’ın önderliğinde, İlkokul Öğretmenleri Topluluğu Danışmanı Dr. Beyhan Can, Okul Öncesi Eğitimi ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Perihan Tuğba Şeker ve İlkokul Öğretmenleri Topluluğu’nun desteği ile Susuz İlkokulu’na gezi düzenlendi. Geziye okul öncesi ve sınıf öğretmenliği bölümü 2. sınıf öğrencileri ile birlikte bölüm öğretim elemanları Prof. Dr. Erol Duran, Prof. Dr. Murat Başar, Doç. Dr. Cüneyit Akar, Dr. Öğretim Üyesi Perihan Tuğba Şeker, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Şara Hürsoy ve Dr. Buket Şen ile Eğitim Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demirhan katıldı. Okul müdürü Savaş Demir’in ev sahipliğini üstlendiği geziye okul öğretmenleri ve çalışanları destek verdi.

Etkinlikler, eğlenceli çocuk şarkıları eşliğinde anasınıfı çocukları ve ilkokul öğrencilerinin yüzlerinin boyanmasıyla başladı. Bölüm öğrencilerimiz ve çocuklar hep birlikte yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve körebe oyunlarını oynadılar; çuval yarışı ile eğlendiler. Oyun ve yarışmalara öğrencilerimizle birlikte bölüm hocalarımızın da katılması etkinliğe renk kattı. Çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan bölümümüz, gezi sürecinde birbirinden renkli etkinliklerle eğlendi, köy okulunu ve köy atmosferini tanıdı, bölüm ve mesleki aidiyet duygularını pekiştirdi. Yaklaşık 3 saat süren gezi sonunda, çocuklara ve öğretmenlere,  bölüm öğrencilerimiz ve hocalarımız tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.  Etkinliğimiz toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Program süresince bölüm öğrencilerine rehberlik eden ve etkinliklerin uygulanmasına katkı sağlayan Sınıf Eğitimi ABD son sınıf öğrencilerimiz Zeliha Bolu, Hasan Kızılay, Özge Akbudak ile 3. sınıf öğrencimiz Muhammed Emin Erkan’a; Okul Öncesi Eğitimi ABD son sınıf öğrencilerimiz Niyazi Ciner ve Yasin Çakır teşekkür ediyoruz.

16 Aralık 2021