Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından öğretmenler günü programı düzenlendi. Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cüneyit Akar’ın ev sahipliğinde, bölüm öğretim elemanları Doç. Dr. Erol Duran, Doç. Dr. Murat Başar, Dr. Öğr. Üyesi P. Tuğba Şeker, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Gündoğan, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Kargın, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sahillioğlu, Dr. Beyhan Can, Öğr. Gör. Kartal Şahin, Arş. Gör. Buket Şen, Arş. Gör. Sabiha Eren, Arş. Gör. Hatice Şebnem Çetken ve Arş. Gör. Emine Kılınçcı’nın destekleriyle, Sınıf Eğitimi ve Okul Öncesi Eğitimi ABD öğrencilerinin katılımlarıyla Temel Eğitim Bölümü Öğretmenler Günü Kutlaması gerçekleştirildi.  27 Kasım 2019 tarihinde Can Palas düğün salonunda düzenlenen ve Eğitim Fakültesi’ndeki tüm öğretim elemanlarının davetli olduğu programa; fakülte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, Fen Eğitimi ABD Başkanı Prof. Dr. Lütfullah Türkmen, Türkçe Eğitimi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Musa Çitfçi, Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy Güçyeter, Özel Eğitim Bölümü ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, Eğitim Yönetimi ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seval Koçak, Dr. Öğretim Üyesi Banuçiçek Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demirhan,  Dr. Adem Karataş ve Dr. Ahmet Taşdere de katılımlarıyla destek verdi.

Sınıf Eğitimi bölümü son sınıf öğrencisi Hümeyra Semiz’in sunuculuğunu üstlendiği program, öğretmenler günü yemeği ile başladı. Programın açılış konuşması, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin tarafından gerçekleştirildi. Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cüneyit Akar günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile öğretmen adaylarına seslendi.

Sınıf Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Serkan Gülmez “Dünyanın Bütün Çiçekleri” başlıklı şiir performansıyla katılımcıları duygulandırdı. Programın her aşamasında, bölüm son sınıf öğrencilerinden Yasemin Korkmaz, Ahmet Cüce ve Mehmet Dağ’ın destekleri dikkat çekti. Etkinlik; bölüm öğrencilerinden Ordu Ulaş ve Emre Demir’in sazları, bölüm Öğretim Görevlisi Kartal Şahin’in klavyesi ile eşlik ettiği, solistliğini yine bölüm öğrencilerinden Yusuf Erkan ve Bircan Konuk’un üstlendiği müzik dinletisi ile devam etti.

Program, kutlamaya katılım gösteren tüm hocaların sahneye davet edilmesi ile renklendi. Bölüm öğrencileri tarafından kendilerine çiçek takdim edilen öğretim elemanları, karşılarında yer alan öğrencilerin kendileri için seslendirdikleri “Senden Daha Güzel” parçası ile öğretmenler gününün en güzel sürprizini, büyük bir coşkuyla yaşadılar.

Kutlama oyun havaları ve halaylarla devam etti. Bölümde öğrenim gören Türkmen öğrencilerin

yöresel “Türkmen Dansı” programa renk kattı. Ayrıca son sınıf öğrencilerinin harmandalı oyunu ve yine son sınıf öğrencisi Veysel Kılınç’ın zeybek dansı ilgiyle izlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, öğrenci-hoca iletişimini, bölüm ve meslek aidiyetini önemseyen temel eğitim bölümü öğretim elemanı ve öğrencileri için unutulmaz bir anı olarak zihinlerdeki yerini aldı.

06 Aralık 2019