Fakültemiz Temel Eğitim Bölüm başkanlığı tarafından 6 Kasım 2019 tarihinde Uşak’ın Banaz ilçesi birleştirilmiş sınıflı Ovacık Köyü ilkokuluna bir gezi düzenlendi. Geziye okul öncesi ve sınıf öğretmenliği 1. sınıf öğrencileri ile birlikte Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cüneyit Akar, Okul Öncesi Eğitimi ABD Başkanı Perihan Tuğba Şeker ve Sınıf Eğitimi ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Gündoğan ile Temel Eğitim Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Erol Duran, Dr. Beyhan Can, Öğr. Gör. Kartal Şahin, Arş. Gör. Hatice Şebnem Çetken ve Arş. Gör. Emine Kılınçcı ve Eğitim Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demirhan katıldı.  Ovacık Köyü İlkokulu müdür yetkili öğretmeni Hüseyin Ezgin’in ev sahipliğini üstlendiği geziye Banaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koca ile sınıf öğretmeni Meryem Sarıklıgil ve anasınıfı öğretmeni Hanife Aysal da katılımlarıyla destek verdi.  Köy muhtarı Önder Gündüz ile köy sakinleri ve çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan öğrencilerimiz gezi sürecinde birbirinden renkli etkinliklerle eğlendi, köy okulunu ve köy atmosferini tanıdı, mesleki motivasyonlarını ve mesleğe aidiyet duygularını pekiştirdi.

Etkinlikler, eğlenceli çocuk şarkıları eşliğinde anasınıfı çocukları ve ilkokul öğrencilerinin yüzlerinin boyanmasıyla başladı ve fakülte öğrencilerimizin önceden hazırladıkları özel okuma etkinlikleri ile devam etti. Ovacık köyü öğrencileri ile kaynaşan okul öncesi ve sınıf öğretmenliği bölümü öğrencilerimiz hep birlikte yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve körebe oyunlarını oynadılar. Ardından halat çekme, ördek yürüyüşü, çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışlarını gerçekleştirdiler. Oyun ve yarışmalara öğrencilerimizle birlikte bölüm hocalarımızın da katılması etkinliğimize ayrı bir renk kattı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinliklerin sonunda, köy muhtarı ve sakinleri tarafından hazırlanan, köfte ekmek ve ayran ikramları gerçekleştirildi. Köyden ayrılmadan önce, bölüm öğrencilerimiz ve hocalarımız tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.  Etkinliğimiz toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Programda emeği geçen, Sınıf Eğitimi ABD son sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz: Mehmet Dağ, Ulaş Ordu, Emre Demir, Hümeyra Semiz, Fulya Köse

Programda emeği geçen, Okul Öncesi Eğitimi ABD son sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz: Bircan Konukçu, Büşra Doğan, Ela Ramazan, Ebru Erkan, Ogulgerek Halnazarova

Duyuruyu pdf formatında indirmek için: tıkla

14 Kasım 2019