30 Nisan 2019 tarihinde, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Perihan Tuğba Şeker, Arş. Gör. Dr. Beyhan Can ve Arş. Gör. Emine Kılınçcı önderliğinde, Uşak Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Festival’i kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri tarafından bir çocuk şenliği düzenlenmiştir.

Şenliğe 5 farklı okuldan 180 okul öncesi dönem çocuğu katılmıştır. Çocuklar; ebru standı, sandviç yapımı standı, bileklik ve kitap ayracı yapımı standı, bitki dikim standı, bilim standı, uzay standı, yüz boyama standı, oyun standı ve kukla standı gibi birçok stantta birbirinden eğlenceli etkinlikler ile buluşturulmuştur.

Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans öğrencilerinin eğitim öğretim yılı süresince tasarlamış oldukları eğitici materyaller sergilenmiştir. Bununla birlikte, bölüm öğrencilerinin hazırladığı el emeği ürünler ve yiyecekler kermes standında satılmış, elde edilen gelir ile köy okullarına kitaplar hediye edilmiştir.

Fakültemizin Dekanı Sayın Prof. Dr. Ramazan Altınay, Dekan Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Osman Birgin ve Sayın Doç. Dr. Mehmet Akif Helvacı ile Temel Eğitim Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Erol Duran ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Şeker şenliğin açılışını gerçekleştirmiştir.

Ebru Standı

Sandviç Yapımı Standı