UŞAK ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
YABANCI DİL MUAFİYET SINAVINA KATILMAK İSTEYEN

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI NEDİR?

2021-2022 Akademik Yılında sadece yeni kayıt yaptıran ve Ortak Zorunlu Dersler Kapsamındaki Yabancı Dil  I –II (İngilizce)  derslerinden (Mesleki İngilizce Dersleri hariç) muaf olmak isteyen öğrenciler için yapılan sınavdır.

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVINA NASIL KATILABİLİRİM?

Eğitim Fakültesi Öğrencilerimiz için Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı 12 Ekim 2021 Salı günü çevrimiçi yapılacaktır. Sınav Detayları Uşak Üniversitesinin Web Sayfasında İlan Edilecektir.

Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz Islak İmzalı Dilekçe ile egitim@usak.edu.tr adresine mail atması gerekmektedir. Sadece Eğitim Fakültesi öğrencilerinin dilekçeleri işleme alınacaktır. Diğer fakülte/Meslek Yüksekokulu vb. öğrencileri kendi birimleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Dekanlığımıza dilekçe ile müracaat etmeyen öğrencilerimiz Yabancı Dil Muafiyet Sınavına alınmayacaktır. Dilekçeler 20.09.2021 tarih ile 08.10.2021 Cuma günü 23:59’a kadar mail yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Dilekçe için Tıklayınız…

YABANCI DİL MUAFİYET SONUCUM NEREDE AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları https://ydyo.usak.edu.tr/ adresinde açıklanacak olup, sonucu ilgili linkten takip etmeniz gerekmektedir.

YABANCI DİL MUAFİYET SONUCUM NE ZAMAN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİME (OBS) İŞLENİR?

Sonuçlar açıklandığı takdirde 10 gün içinde sisteme işlenecektir. Sınav puanı 69 ve altı olan öğrencilerimizin notları başarısız olarak değerlendirilecek olup, Öğrenci Bilgi Sistemine işlenmeyecektir.

70 puan ve üzeri olan öğrencilerimizin notları sisteme işlenecektir. Başarı notu dönüşümleri ise aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

NOT:  egitim@usak.edu.tr adresine sadece EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ mail atması gerekmektedir. Diğer Fakülte/MYO vb. öğrencilerinin dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

16 Eylül 2021